Ajdov krapec
Ajdov krapec je močnata jed iz ajdovega tankega nekvašenega testa, potresenega s kravjo skuto ali sirom.
Kvasenica
Kvasenica – okrogla pogača iz razvaljanega kvašenega testa z namazom iz skute, kisle smetane in jajc. Postrežena je bila največkrat za časa del v vinogradih...
Kisla žüpa
Kisla žüpa (juha) ima posebno mesto v prehrani, saj je zelo okrepčilna in so jo velikokrat postregli ob večjih kmetijskih in vinogradniških delih ter v jutranjih urah...
Prleška tünka
Prleška tünka je kulinarična posebnost, ki izhaja iz regije Prlekija ali po domače iz krajev na desnem bregu reke Mure.
Prleška gibanica
Prleška gibanica je praznično pecivo iz vlečenega testa v več plasteh ali gübah, med katerimi je nadev – v 19. stoletju so to lahko bili s sirom, smetano, maslom,...
Postržjača
Ena izmed najbolj tradicionalnih prleških jedi katere so se veselili otroci ko je mati pekla kruh.