Ajdov krapec

Ajdov krapec je močnata jed iz ajdovega tankega nekvašenega testa, potresenega s kravjo skuto ali sirom.

Preberi več

Kvasenica

Kvasenica – okrogla pogača iz razvaljanega kvašenega testa z namazom iz skute, kisle smetane in jajc. Postrežena je bila največkrat za časa del v vinogradih...

Preberi več

Kisla žüpa

Kisla žüpa (juha) ima posebno mesto v prehrani, saj je zelo okrepčilna in so jo velikokrat postregli ob večjih kmetijskih in vinogradniških delih ter v jutranjih urah...

Preberi več

Prleška tünka

Prleška tünka je kulinarična posebnost, ki izhaja iz regije Prlekija ali po domače iz krajev na desnem bregu reke Mure.

Preberi več

Prleška gibanica

Prleška gibanica je praznično pecivo iz vlečenega testa v več plasteh ali gübah, med katerimi je nadev – v 19. stoletju so to lahko bili s sirom, smetano, maslom,...

Preberi več

Postržjača

Ena izmed najbolj tradicionalnih prleških jedi katere so se veselili otroci ko je mati pekla kruh.

Preberi več