Otovoritev kolesarsko-pohodniške Plavčkove poti

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

8.10.2022

Minulo soboto se je odvila novinarska konferenca z otvoritvenim pohodom po Plavčkovih poti.

V soboto 8.10.2022 se je odvijal zaključek uspešno izpeljane operacije projekta Promocije naravnega in kulturnega turizma, ali krajše Kultura = Natura. Spet smo bili priča odličnemu povezovanju več partnerjev, tudi sosednje občine.

 

Gre za projekt, v okviru katerega so štirje partnerji (Občina Veržej, Občina Križevci, Zavod Marianum Veržej in Turistično društvo Veržej) poskrbeli za ureditev in označitev pohodnih in kolesarskih poti po naravnih in kulturnih znamenitosti občin Veržej in Križevci ter postavitev infobox-ov, preko katerih se lahko turisti in domačini digitalno seznanijo z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi obeh krajev. V okviru projekta so posneli tudi par kratkih izobraževalnih filmčkov na temo priprave naravnih materialov za namen in možnost rokodelskega ustvarjanja ter pripravili promocijska gradiva. Celotna vrednost operacije znaša dobrih 84 tisoč evrov, aktivnosti projekta pa so sofinancirane s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

 

Opravljena je bila tiskovna konferenca, kjer so partnerji na kratko opisali aktivnosti. Po opravlčjeni tiskovni konferenci pa so se udeleženci odpravli na otvoritveni pohod. Nekateri peš, drugi pa s kolesom.

 

V galeriji nekaj fotografij z dogodka.

 

foto: Marko Wolf (Studio Wolf)

 

 

Fotogalerija