Zavod Marianum

Vrsta ponudbe

Gostinstvo, Kultura, Rokodelstvo

Opis točke

Zavod Marianum je kulturno-duhovni in rokodelski center s posebno turistično ponudbo.

V okviru Zavoda Marianum Veržej delujejo tri enote: Penzion Mavrica, Marijanišče in Rokodelski center.

V osrčju Prlekije, nedaleč od Ljutomera, leži na desnem bregu reke Mure trg Veržej. Kraju daje, v svojem 100-letnem delovanju, pomemben pečat tudi Salezijanski dom. Marijanišče, ki si ga je želel darovalec Anton Puščenjak in ga je s sodelavci postavil mariborski kanonik dr. Franc Kovačič, so salezijanci razvili v razpoznavni zavod za vzgojo mladih z obeh strani Mure. Po vojni je, kljub drugačnemu duhu, ostal središče vzgoje, ki je tlakoval pot sodobnemu šolstvu v Veržeju. Dandanes se je zavod v duhu ustanovitelja salezijancev, Janeza Boska, spet razvil v kulturno-duhovni in rokodelski center s posebno turistično ponudbo.

V okviru Zavoda Marianum Veržej delujejo tri enote: Penzion Mavrica, Marijanišče in Rokodelski center.

Penzion nudi 26 sob z dvema, tremi in več ležišči. Za boljše počutje družin so v nekaterih sobah tudi čajne kuhinje, urejene za zadovoljitev osnovnih potreb najmanjših članov, pa tudi starejši lahko v miru srknejo kaj toplega in se okrepčajo. Seveda tudi ostale sobe omogočajo, da se spočijete in preživite nekaj dni v miru in oddihu.

Skupna mladinska ležišča za 30 mladih in mladih po srcu v zanimivo urejenem podstrešnem delu omogočajo udobno namestitev organiziranih skupin, kjer lahko izvajajo lastne programe.

Za dodatno dobro počutje in okrepitev vseh gostov Penziona Mavrice, s polnim penzionom ali s polpenzionom, poskrbi odlična kuhinja s prleškimi in prekmurskimi dobrotami.

Okrepčevalnica Pri Štrku je pravi družabni kotiček za pomenkovanje in klepet ob dobri kavi, kozarčku domačega vina ali jabolčnega soka.

Kovačičeva dvorana s 120 sedeži ter manjše dvorane (sejna, Don Boskova, Maroševa) z 20-30 sedeži nudijo možnost predavanj, seminarjev in posvetov.

V kletnih prostorih je na voljo igralnica, kjer se lahko razvedrite ob biljardu, namiznem tenisu, zračnem hokeju ali ročnem nogometu. Prostor je primeren za družabna srečanja pozno v noč, ne da bi ob tem motili druge, počitka željne goste.

Okolica Zavoda nudi možnost rekreacijskega in športnega udejstvovanja. Še posebej smo ponosni na novo urejen sonaravni vrt, kjer se boste lahko sprostili v naravnem okolju. Na igriščih lahko igrate nogomet, odbojko, košarko, s kolesom pa se lahko po urejenih poteh podate po prleških in prekmurskih ravnicah ali zavijete v bližnje gorice.

Odličnost našega doma je, da poleg možnosti za telesni oddih ali strokovna usposabljanja nudi tudi duhovno obogatitev. V hišni kapeli Marije Pomočnice lahko poiščete svoj notranji mir in se duhovno osvežite v ustaljenih bogoslužjih ali izvirnih meditacijah.

Urejeni prostori nudijo skupinam prvoobhajancev in birmancev, mladinskim in zakonskim skupinam ter članom raznih duhovnih gibanj izvedbo lastnih programov. V okviru Marijanišča se pripravljajo različni duhovni programi za otroke, mlade, zakonce, družine in odrasle, ki jih s pomočjo animatorjev Salezijanskega mladinskega centra Veržej vodijo salezijanci.

Družinski kamp z zemljankami in hiškami je na voljo skupinam in družinam, ki čutijo z naravo in želijo na pristnejši način aktivno preživeti svoj prosti čas.

Virtualni sprehod