Slaščičarna Beis, Refet Veseli

Vrsta ponudbe

Gostinstvo

Opis točke

A ste vedeli, da je v Veržeju že četrta generacija, katera izdeluje dnevno svež, kakovosten in okusen sladoled?

Sladoled v Veržeju in okolici je prisoten že vrsto let, za kar pa je zaslužna družina Veseli. Ta nas s svojimi hladnimi slaščicami razvaja že od davnega leta 1962. Marsikateri občan se še spomni gospoda na kolesu, se opravičujem na triciklu, z zvončkom in veliko hladilno skrinjo na zadnjem delu tricikla. Čeprav njihova zgodovina sega daleč nazaj,
družina Veseli poskrbi iz dneva v dan, da je njihov sladoled vsakič ustvarjen s strastjo, znanjem in prefinjenim okusom.

V samem začetku prodaje sladoleda se je ta bistveno razlikovala s prodajo danes. Sladoled se je prodajal kar iz tricikla. V ponudbi smo imeli tri vrste sladoleda: vanilja, čokolada in jagoda. Prodajal se je predvsem v poletnih, vročih mesecih. Sladoled so zjutraj pripravili, ga naložili v ledeno banjico (prej imenovano hladilno skrinjo). Gospod v beli opravi se je s triciklom odpravil na pot v vsaj dve vasi dnevno in med njimi tudi tedensko krožili.

Zgodba o uspehu ni nastala z danes na jutri, ampak s trdim in potrpežljivim delom. S prodajo sladoleda in sladolednih sladic, so se v dolgih letih še poskusili v Murski soboti, vendar je navezanost do ljudi in prijateljev pretehtala odločitev, da prenovijo kiosk ter teraso v Veržeju.
To se je zgodilo spomladi leta 2008. Tega leta se je začela bistvena transformacija temeljev podjetja, na kateri se gradi zgodba o uspehu za prihodnost. Dan danes, v modernih časih je napredna tehnologija in širjenje znanja na vse segmentih priprave sladoleda, pripeljala, da ne prodajajo samo treh okusov, ampak pripravljajo sladoled na sto in en način in sto različnih okusih. Precej let se je slaščičarna v Veržeju imenovala »Pri parku«, ampak ko nastopila 3. generacija in prevzela vajeti, se je zgodila manjša sprememba. Slaščičarna v Veržeju se je preimenovala v Beis. Zakaj? Pobuda je prišla od ustanovitelja podjetja, ki je želel poimenovati slaščičarno po najmlajšem družinskem članu. Pravijo, da ime oziroma beseda Beis pomeni več. Kaj točno pomeni, pa ga kar sami povprašajte, seveda ob sladoledu.

Virtualni sprehod