Ekološka kmetija Rozmarič

Vrsta ponudbe

Kmetija

Spletna stran

https://ekorozmaric.com/

Opis točke

Ekološka kmetija Rozmarič leži na prleški ravnici ob zadnjem delujočem mlinu na reki Muri. Tu v Veržeju na kmetiji prebiva že peta generacija družine Rozmarič.

"Vsi ljudje na tem svetu smo povezani in če delamo drug drugemu dobro, je ta svet čudovit!

Smo pretežno poljedelska kmetija, saj kar 24 hektarjev njiv obdelujejo naše pridne roke s pomočjo širše družine. Na pot ekološkega kmetovanja smo se podali leta 2013, ko smo se odločili, da želimo pridelovati hrano s sonaravnim kmetijstvom ter tako ustvarjati izdelke najvišje kakovosti. Na ta način zagotovimo zdrave in kvalitetne izdelke ter skrbimo za naravo, katere del smo vsi. Za naše izdelke uporabljamo samo in izključno lastne surovine, pridelane na rodni prleški zemlji.

V prihodnosti se bomo še aktivneje ukvarjali z rodovitnostjo in radoživostjo tal predvsem z ozelenitvami in kompostiranjem, ki bogatijo našo zemljo, saj le zdrava in živa zemlja rodi kvalitetne in zdrave pridelke. O zdravi in življenja polni zemlji, smo se veliko naučili ob uporabi metod biodinamičnega kmetovanja, saj nas biodinamika povezuje z bioritmi narave, ki nam razkriva svoje modrosti.

Virtualni sprehod