Sonaravni vrt

Park s fontano je namenjen druženju in rekreaciji, sonaravni vrt, zeliščni vrt, vrtna uta ter čebelnjak s sobo za sprostitev pa so namenjeni ciljnim skupinam za spoznavanje narave in njenih procesov.

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

S pomočjo namenske donacije salezijanske ustanove Vereinigung Don Bosco Werk - Jugendhilfe Weltweit iz Švice in sodelavcev Zavoda Marianum Veržej se je v dobrem letu okolica Zavoda Marianum popolnoma spremenila. Urejen sonaravni vrt vabi obiskovalce in goste na ogled, sprehod, druženje in medsebojni klepet. Zamisel, uresničitev in ureditev sonaravnega vrta je koordiniral Marko Štajner, vodja Penziona Mavrica. Park s fontano je namenjen druženju in rekreaciji, sonaravni vrt, zeliščni vrt, vrtna uta ter čebelnjak s sobo za sprostitev pa so namenjeni ciljnim skupinam za spoznavanje narave in njenih procesov, življenja z naravo in možnost delavnic v t.i. učilnici v naravi.

Površina je razdeljena na posamezne sklope, ki  ljudi ozavešča, kako pomembno je, da ohranjamo naravno bogastvo in na tak način bogatimo pokrajino ter naravno okolje v katerem živimo: zasaditev zeliščnih gred, ekološki vrt, sadovnjak visokodebelnih dreves in travnik s čebelnjakom.

Vrt je urejen kot učilnica v naravi, kjer lahko tako učenci, dijaki kot tudi skupine in posamezniki odraslih spoznavajo bogastvo rastlin in moč sonaravnega bivanja za zdrav način življenja.

Ker v sklopu zavoda deluje enota Marijanišče, ki omogoča izvajanje duhovnih programov, so bili pri postavitvi in zasaditvi parka pozorni tudi na to dimenzijo, da bodo udeleženci programov v njem našli mir in povezanost z naravo v svojem razmišljanju.

Fotogalerija