Loading...
Znane osebnosti Dr. Tone Ferenc (1927 – 2003)

Dr. Tone Ferenc (1927 – 2003)

Dr. Tone Ferenc (1927 – 2003) je bil eden najplodovitnejših slovenskih zgodovinarjev in najboljši poznavalec zgodovine 2. svetovne vojne ter NOB v Sloveniji. Leta 1956, po končanem študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani, se je zaposlil kot arhivist v Muzeju narodne osvoboditve v Ljubljani. Tri leta kasneje je pričel z delom na takratnem Institutu za zgodovino delavskega gibanja, kjer je z krajšimi prekinitvami ostal vse do upokojitve v letu 1997. Med tem časom, natančneje leta 1965, je doktoriral iz novejše slovenske zgodovine (“Nacistična raznarodovalna politika v Sloveniji v letih 1941 – 1945″). Njegova bibliografija šteje preko 700 enot, od teh je preko 20 avtorskih ali soavtorskih knjig in številne razprave v tujih jezikih ter prispevki na mednarodnih konferencah.

B A N O V I Č K A *Kartica ugodnosti*

Postanite članica / član kluba ugodnosti Terme Banovci in se pustite razvajati... Za koriščenje storitev v Termah Banovci pa boste nagrajeni s popusti. Člani kluba ugodnosti boste lahko deležni še posebnih popustov, ki vam bodo omogočili še ugodnejše koriščenje naših storitev.

Več o kartici ugodnosti

Kartica ugodnosti

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Preberi več o piškotkih

Dostopnost