Loading...
Znamenitosti-Naravne Bela narcisa ali fünkešnica

Bela narcisa ali fünkešnica

Bela narcisa ali fünkešnica – zaščitena cvetlica, ki raste v mesecu maju na prleških travnikih v okolici Veržeja. Mnogi starejši občani se radi spominjajo tistih časov, ko je ravno v tem mesecu potekala prireditve Miss narcis in izbirali najlepša dekleta v kraju. Žal jih lahko danes najdemo samo na nekaj arih, saj so kmetje pred leti velik del travnikov izsušili, preorali in jih spremenili v polja. Se pa trudimo po najboljših močeh, da ohranimo ta simbol našega kraja. Prav zato so ob travnikih postavljene opozorilne table, da je trganje prepovedano. Drugi korak k ohranjanju pa se je zgodil leta 2020, ko so člani turističnega društva Veržej nekaj čebulic bele narcise zasadili na travniku nasproti Kulturnega doma ter TIC Veržej v sklopu projekta Natura 2000.

B A N O V I Č K A *Kartica ugodnosti*

Postanite članica / član kluba ugodnosti Terme Banovci in se pustite razvajati... Za koriščenje storitev v Termah Banovci pa boste nagrajeni s popusti. Člani kluba ugodnosti boste lahko deležni še posebnih popustov, ki vam bodo omogočili še ugodnejše koriščenje naših storitev.

Več o kartici ugodnosti

Kartica ugodnosti

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Preberi več o piškotkih

Dostopnost