Loading...
Spoznajte Veržej

Spoznajte Veržej

Tam, kjer se Mura vsako jutro prebuja s svojimi bučnimi valovi, tam, kjer sta si svoje domovanje poiskali bela štorklja in siva čaplja, kjer na širnih travniških poljanah z narcisami, po domače funkešnicami, letajo metulji od cveta do cveta, stoji Občina Veržej.

Danes je Veržej samostojna občina (ustanovljena 1. januarja 1999), šteje okrog 1400 prebivalcev in jo na površini 12 km2 sestavljajo vasi Veržej, Banovci in Bunčani. Leži v severovzhodni Sloveniji na koščku rodovitne zemlje med kalno Muro, vinorodnimi ljutomerskimi griči ter radgonsko-kapelskimi goricami.
Ljudje se večinoma ukvarjajo s kmetijstvom, predvsem s poljedelstvom in živinorejo, vedno bolj se zavedajo tudi pomena okolju prijaznega kmetijstva. Med najpomembnejše panoge sodijo gostinstvo, turizem in različne obrti. Domačini so znani po šegavosti in gostoljubnosti, kaj radi vas povabijo na kupico* vina, meso iz tünke ter krapce in kvasenice.

*kozarec

B A N O V I Č K A *Kartica ugodnosti*

Postanite članica / član kluba ugodnosti Terme Banovci in se pustite razvajati... Za koriščenje storitev v Termah Banovci pa boste nagrajeni s popusti. Člani kluba ugodnosti boste lahko deležni še posebnih popustov, ki vam bodo omogočili še ugodnejše koriščenje naših storitev.

Več o kartici ugodnosti

Kartica ugodnosti

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Preberi več o piškotkih

Dostopnost