Loading...
Kulinarika Prleška gibanica

Prleška gibanica

Prleška gibanica je praznično pecivo iz vlečenega testa v več plasteh ali gübah, med katerimi je nadev – v 19. stoletju so to lahko bili s sirom, smetano, maslom, medom, orehi, makom, tudi z jabolki, repo, zeljem ali bučami. V času trgatev so jo gospodinje pripravljale tudi s svežim grozdjem. Poznamo tri različne priprave: prleška gibanica (brez rozin), pečena na loparju ter gibanica v lončenem pekaču.

B A N O V I Č K A *Kartica ugodnosti*

Postanite članica / član kluba ugodnosti Terme Banovci in se pustite razvajati... Za koriščenje storitev v Termah Banovci pa boste nagrajeni s popusti. Člani kluba ugodnosti boste lahko deležni še posebnih popustov, ki vam bodo omogočili še ugodnejše koriščenje naših storitev.

Več o kartici ugodnosti

Kartica ugodnosti

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Preberi več o piškotkih

Dostopnost